info@lumenswerkt.nl Cora van Hal 06 52 74 64 58 | Vera Peeters 06 27 32 94 88

Jong en moeder?

“Het gaat nu best wel goed. Ik voel me een stuk beter dan een poosje terug, dankzij alle hulp die ik krijg.”

Ben je jong moeder en mis je het contact met andere jonge moeders? Die al weten wat het is om jong een kind op te moeten voeden? Misschien heb je geen contact meer met de vader van je kind? Verwachten je ouders dat je je verantwoordelijkheid pakt en alles zelf regelt? Je financiën, waar je woont, je school, etc. etc.. en dat je ook nog alles weet over hoe je een kind opvoedt? Voel je je bekeken, veroordeeld wanneer je kindje huilt op een openbare plek? Of heb je het gevoel dat je onder een vergrootglas ligt? Dan is het fijn om met een onafhankelijke deskundige én met andere jonge moeders te praten, die herkennen wat jij doormaakt.

Bij JeM word je ondersteund met een individueel traject, groepsactiviteiten en themabijeenkomsten. Je krijgt hulp op alle leefgebieden en leert tijdens wekelijkse trainingen vaardigheden om zelfstandig als moeder te kunnen functioneren. Tijdens een wekelijkse, laagdrempelige inloopochtend ontmoet je andere jonge moeders waardoor je je netwerk kunt vergroten. Een aantal jonge moeders net als jij, verzorgt ook samen met JeM gastlessen op scholen.

Bel of app ons gewoon. Of loop op een dinsdag of donderdagochtend bij ons binnen. Natuurlijk is je kindje ook van harte welkom. Er is professionele kinderopvang aanwezig. Lees alvast een paar verhalen van moeders net als jij hieronder.

Christel, 18 jaar, komt naar JeM omdat ze na de bevalling het contact is verloren met haar vriendinnen. “Mijn vriendinnen hebben wel nog een babyshower georganiseerd, maar daarna is er niet veel contact meer geweest.” Om structuur aan te brengen en om ander jonge moeders te ontmoeten, gaat Christel een paar keer per week overdag naar JeM. “Het is gezellig met de andere moeders en Puck kan daar met andere kinderen spelen. JeM is een plek waar je je thuis voelt. Ik heb veel gehad aan het contact met anderen: het idee dat je er niet alleen voor staat. Ik ben zelfverzekerder geworden en heb geleerd dat ik ook af en toe een momentje voor mezelf moet hebben.”

Monique is 19 jaar en heeft een dochtertje van 1 jaar:

“Af en toe heb ik wel momenten waarop ik niet weet wat ik moet doen. Ze krijgt echt een eigen wil. Ik moet nu gewoon sterk en consequent blijven, dat vind ik af en toe moeilijk. Het is zwaar, maar het is echt niet zoals je in sommige tv- programma’s ziet. Dat is allemaal zo overdreven. Ze maken het veel erger dan dat het is.” 

Tijdens de zwangerschap gaat er bij Monique een knop om. “Toen ik zwanger raakte, besefte ik dat ik normaal moest eten en boeide het me niet meer of ik aankwam. Ook andere dingen gaan sindsdien supergoed. Een kindje doet echt iets met je. Ik heb heel veel hulp gehad van anderen, zoals mijn moeder. JeM en de contacten met andere jonge moeders hebben mij ook geholpen. Daar heb ik een hele goede vriendin aan overgehouden! Maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen.”

Neem contact met ons op